Houtrotreparatie voor een langere levensduur van uw kozijnen.

Lelijke kozijnen door houtrot? En denkt u er aan deze te vervangen? Dat kan, maar het kan ook anders!
Wanneer houtrot niet het hele kozijn heeft aangetast is het mogelijk om een houtrot-reparatie uit te voeren. Door rotte plekken te repareren met een geschikt reparatiemiddel om daarna de kozijnen opnieuw te schilderen. Voordeel hiervan is dat u niet tegen hogere sloopkosten aanloopt, de overlast in huis blijft beperkt en u spaart het milieu.

Deel vervanging houten kozijnen.

Wanneer houtrot zich niet beperkt tot glaslatten, dorpels of verstekken is een reparatie met reparatiemiddel vaak niet afdoende. Op het moment dat de houtrot ook de verbindingen van kozijnen aantast of dieper in het hout schade veroorzaakt kan het nodig zijn om een deelvervanging toe te passen. Deze aanpassing lijkt ingrijpend maar een goed uitgevoerde vervanging is vaak niet eens zichtbaar en ook nu hoeft er niet meer gesloopt te worden dan strikt noodzakelijk en hoeft u geen nieuwe dure kozijnen aan te schaffen.

Vervangen van kozijnen; hout of kunststof?

Eerlijk advies en adviseren van uit uw wensen betekent dat het soms verstandiger is om kozijnen te vervangen. Wanneer houtrot kozijnen dermate heeft aangetast dat houtrot-reparatie geen mogelijkheid is, en vervanging de enige optie, zullen wij er niet voor schromen om voor te stellen de kozijnen te vervangen. Een vervanging is ingrijpender dan een nieuw verfsysteem aanbrengen maar onze mening is dat het wel de moeite moet zijn om de kozijnen te schilderen.

Zoekt u een betrouwbare partij welke uw kozijnen kan vervangen door hout of kunststof wij brengen u graag met ze in contact.


Door houtrot reparaties stellen wij dure renovatiekosten uit.